петак, 8. јул 2011.

O meni...

   Ana, drago mi je. nesudjeni književnik i izgleda, sudjeni modni dizajner. Rodjena u centru Beograda, gde me je mama kao malu vodila jedino do Taša da se igram. To je bila skoro jedina zelena površina na Vračaru. Ja mislim da sam čak i dobro ispala.
   Sve je pošelo od Barbike. Da,da Barbike! Imala sam ih, stvarno, i više nego dovoljno. Sve su imale cipele za svaki dan, za specijalne prilike i za venčanje. A da ne pričam o garderobi. Imale su više nego ja sad. Dobro,ne baš više, ipak ja "imam problem". Sve su imale svog Kena, bile su udate i imale su svoju decu. Živele su život kakav sam ja mislila da je ispravan. Sada su se te želje dosta izmenile. Valjda nema toliko Kenova. Moje pretenzije ka šivenju i kreiranju garderobe krenule su od njih. Uzimala bih iglu, konac i stare čarape i pravila razne haljine,pantalone i sl. Bila sam ponosna na sebe. To je bio najbezbrižniji period u mom životu. Tom snu sam se vratila tek sada u dvadesetoj godini života. Mislila sam da to može da bude samo hobi...
   Na mojoj polici sa knjigama sedi moja Barbika koju sam dobila od dečka za 20.-i rodjendan. Ima dugu smedju kosu, roze balon haljinu i roze cipele na platformu. Ona je napravljena da bude savršena. Ne treba da se trudimo da budemo Barbike, već Ane, Jovane, Marije, itd. One su bile deo odrastanja 90 procenata devojaka. Šteta je što su postale i uzori.... Ja i dalje čuvam svoje barbike,a vi?

10 коментара:

  1. Imam oko 20 barbika, nesto vise mozda, a cuvam ih i dalje, jer predstavljaju lepu uspomenu na mog tatu, jer je gotovo svaka bila poklon od njega. :)

    Inace, kad sam spremala neku prezentaciju za cas engleskog, naisla sam na podatak da je neka devojka bila toliko zaludjena barbikama da je kad je odrasla izvrsila, ne secam se tacno koliko plasticnih operacija i koje su cifre bile u pitanju, u svakom slucaju, sve sa ciljem da izgleda bas kao barbika. D: -.O

    Inace, zelim ti dosta uspeha u blogovanju. Ako budes imala vremena, poseti i moj blog. :)
    http://liberty-walk-sara.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  2. Ima nas raznih... ;) Hvala na komentaru... svi cuvamo barbike,podsecaju na detinjstvo

    ОдговориИзбриши
  3. Imamo istu zelju :) I ja studiram knjizevnost ali moden dizajn mi je u srce. Jednog dana nadam se da cu bidi moden dizajner. Cuvam i ja svoju barbiku, ali ona je sa crnom kosom i sarena haljina.
    Zelim ti uspeh u blogovanju, prati cu te =)
    Moj srpski je losh , ali trudila sam se :)

    http://maramasplace.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  4. Jas gi cuvam barbikite i gi imamam okolu 20 :)
    I ja kad sam bila mala sam sila svoi barbike fustani i pantalone...
    Mnogu ja sakam modata i kozmetikata i zatoa sam otvorila svoj blog za to.
    Blog ti e super :)
    Nadam se da si me razumela posto neznam mnogo srpski :)

    ОдговориИзбриши
  5. Divna prica!Divan blog!Definitivno pratim!;)
    xx
    B.

    ОдговориИзбриши
  6. i ja cuvam sve svoje barbike i robu koju sam sama pravila za njih,mnogo ih volim :)svidja mi se tvoj blogic i pratim te!

    http://fashionbymental.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  7. Prvo zelim dobrodoslicu u svet blogovanja!:)) Jako lep nacin da kazes nesto o sebi u ovom postu! Hvala ti puno sto si posetila moj blog, iskreno se nadam da cemo nastaviti "komunikaciju"!:) Veliki pozdrav!!
    p.s. Pratim te, mali znak podrske!!:)
    Jelena
    http://glamfabchameleon.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши